top of page
 
Over Angela
 
Levensmotto

Het leven bestaat uit ontelbare keuzes, die worden beinvloed door je verleden, omgeving en overtuigingen. Het bewust maken van deze keuzes in contact met jezelf, zorgt voor meer geluk en tevredenheid. Dit is niet altijd makkelijk en vraagt om stevigheid. In mijn leven tot nu toe heb ik zo bewust mogelijk keuzes gemaakt vanuit de gedachte dat ik goed terug wil kijken op mijn leven en trots kan zijn op de dingen die ik heb gedaan.  Deze levenshouding heeft mij veel gebracht waar ik dankbaar voor ben.

 

Opleiding

Ik ben opgeleid tot Psycholoog, Psychosociaal Counselor, Mindfulness- en Compassietrainer, Vertrouwenspersoon en Reikimaster.

Hoe wil jij terugkijken op je leven? Met een gevoel dat je je hart hebt gevolgd of met een verlangen dat je wilde dat je het had gedaan?

Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd waaronder Stress en Burnout coach, Secure Base Coachen bij Transitie, Intuïtieve Ontwikkeling, Omgaan met Hooggevoeligheid, Verlieskunde, Intervisiebegeleiding, Meditatie, Chi Qung en Tai Chi Chu'an. Regelmatig volg ik bijscholingen, supervisie en intervisie. 

 

De belangrijkste opleiding is het leven zelf. Door alles wat ik meemaak in mijn eigen leven, kan ik anderen beter bijstaan in hun transities.

 
Werkervaring

Ruim 20 jaar werkte ik in het bedrijfsleven o.a. als adviseur, trainer, manager en vertrouwenspersoon. Sinds 2008 ligt mijn focus op de psychologische hulpverlening rondom werk-, en levensveranderingen. Dit doe ik in reorganisaties waar ik trainingsprogramma's maak, medewerkers train, coach en hen bijsta in de onzekerheid van (mogelijk) baanverlies. Maar ik geef ook ondersteuning bij andere levensveranderingen. Hierbij kun je denken aan relatieproblemen, begeleiding van partners van transgenders, verandering van gezondheid, burnout en rouwverwerking. Ik ben gespecialiseerd in het werken met symptomen van deze levenstransities, zoals psychosomatische klachten, verwerken van bijvoorbeeld boosheid en verdriet, stress, onzekerheid en zingeving.

 

Marathon lopen

Het proces van het trainen en lopen van een marathon is een proces wat als metafoor gebruikt kan worden voor zaken die je in je leven wilt bereiken. 

Toen ik zelf begon met hardlopen werd ik tijdens een workshop gewezen op het gemak waarmee ik een marathon zou kunnen lopen. Zelf was ik daar niet zo van overtuigd en er was heel wat stimulans nodig voor de inschrijving van mijn eerste marathon. 

Het was de marathon van Rotterdam van 2007 waarbij de temperatuur rond de 27 graden Celsius lag. Ik heb de marathon kunnen voltooien, maar had het gevoel dat dit geen "echte" marathon was. Het jaar daarna deed ik weer mee. Deze marathon ging zoveel soepeler en het lopen ging zoveel makkelijker. Ik wist nu ook wat het was om een marathon te lopen. Hierna volgden de marathon van Amsterdam in oktober 2008 waar ik tot mijn verassing de eerste Nederlandse vrouw werd. In april 2009 heb ik de marathon van Rotterdam gelopen in 3 uur en 11 minuten wat tevens mijn snelste tijd is op de marathon. Hiermee sta ik op de 36e plaats in de marathonranglijst van Runner's World. 

 

De structuur van het trainen voor een marathon ervoer ik als heel prettig. Hardlopen kan heel meditatief zijn en is goed om zaken te overdenken.Het hielp mij tevens om het verdriet van een aantal overlijdens en alle dagelijkse problemen een plek te geven. Tussendoor heb ik nog wat kortere lopen gedaan, maar de marathon vond ik de mooiste afstand. Het trainen heb ik altijd zelf gedaan omdat ik geen tijd had om lid te worden van een vereniging.

 

In 2015 heb ik ervaren hoe het is om iets waar je ontzettend veel plezier aan beleeft, niet meer mogelijk is. Door toedoen van iemand anders kon ik tijdelijk helemaal niet meer lopen. Het was een pittige tijd en tegelijkertijd ook een periode waarin ik letterlijk tot stilstand werd gebracht. In die stilstand heb ik andere kanten van het leven leren zien en ervaren. Deze ervaring heeft me op het mooie pad van mindfulness en compassie gebracht. 

Sponsoring Marathon Rotterdam 2008 en 2009

Zowel in 2008 als 2009, heb ik de marathon van Rotterdam gelopen voor het project Tasuru Entito e Maa (TEMA) ofwel Red een Masaai Meisje van de Stichting Maji Maendeleo Afrika. Dankzij de gulle sponsorbijdragen zijn er bedragen van ruim € 1.000,00 opgehaald die volledig besteed zijn aan de Stichting. 

 

Hieronder vind je een overzicht van mijn gelopen wedstrijden.

 

 

  

bottom of page